Verder in Liefde en Ton Bil

Verder in Liefde verspreidt een groots idee: Jij kun toegang vinden tot Liefde met een hoofdletter L door het doorleven van een relatiebreuk.

Toegang tot Liefde is essentieel voor het bestaan, en het kán inhouden dat je ook in een liefdesrelatie bent, maar het hóeft niet. Veel van het leven in een relatie wordt bepaald door de behoeften van de geliefden, behoeften die niet zelden een uitdrukking zijn van hun ‘behoeftigheid‘. Deze behoeftigheid heeft pijnlijke wortels die meestal teruggaan naar onze vroege kindertijd, waarin we een tekort aan aandacht, zorg, aanraking en andere elementaire uitdrukkingen van liefde hebben ervaren.

Terwijl een relatiebreuk de relatie uiteenscheurt, breekt zij ook het hart van de geliefden. Waarom is dat? Hoe raakten zij zo verstrikt in elkaar dat de relatie zo veel pijn veroorzaakt? Dat is wat Ton Bil in eerste instantie beschreef in een zeer persoonlijk boek. Het boek is verspreid in enigszins besloten kring van mensen in 2016. De lezers vonden Tons persoonlijke verhaal heel herkenbaar.

Deze gedachten zijn het startpunt geworden van de website Love by Breakup, nu voortgezet in het Nederlands als Verder in Liefde, en de diensten die worden aangeboden aan mensen die door een relatiebreuk of scheiding gaan.

Ton Bil

Ton is geboren in 1962 als vierde zoon in een Protestantse familie in Nederland. Hoewel de meisjes er zelf waarschijnlijk niets van hebben gemerkt, versierde een verlegen elfjarige Ton eerst Anita, en toen Anja. Dit leidde tot niets en Ton bleef er gespannen en vol verlangen mee zitten.

Zijn eerste seksuele relatie begon 14 jaar later. Nog eens 6 jaar later ontmoette hij de vrouw met wie hij trouwde, inmiddels 40 jaar oud. Hij scheidde van haar toen hij 52 was. Ton en de vrouw die hij bij vergissing nog steeds soms ‘zijn vrouw’ noemt hebben een dochter die geboren is in het jaar dat zij trouwden.

Hoewel geschoold in gerespecteerde disciplines bij hoog aangeschreven instituten als econoom en later psycholoog, was Ton niet zo van de normale banen en carrières. Hij werd een alleskunner en werkte onafhankelijk sinds zijn 26e. Het meeste van zijn werk was in marketing en zakelijke advisering, coaching en onderwijs. Hij was (mede-)auteur van tekstboeken over marketing en een boek over zakelijke innovatie, publiceerde columns in een zakenblad en nog véél meer.

Ton raakte geïnteresseerd in meditatie toen hij ongeveer 28 jaar oud was. Hij beoefende zazen-, vipassana- en mindfulnessmeditatie. Zijn gelukkigste retraite was als Happy Farmer in Plum Village, de boeddhistische gemeenschap van zenmeester Thich Nhat Hanh in Frankrijk.

Ton begon met coaching – zowel zakelijk als persoonlijk – zo ongeveer 25 jaar geleden. Hij startte met het coachen van mensen in relatiebreuken en scheidingen toen hij er eenmaal zelf doorheen was gegaan.

De laatste tijd woont Ton in zijn geboorteland Nederland, in Frankrijk en in Duitsland. Tons hobbies zijn pianospelen, koken, paddestoelen jagen, groenten telen, online schaak spelen en verhalen vertellen.

Ton heeft een bizar gevoel voor humor, weinig zelfdiscipline, hoge vriendschapswaarden, lage tolerantie voor herrie en een hoog voorhoofd. Hij beschouwt zichzelf als een amateur en improvisator in alles wat hij doet, hoewel sommigen die hem kennen zijn ideeën en resultaten op grote waarde schatten.

Contact

E-mail: ton@verderinliefde.nl

Postadres: Flierstraat 53, 4812 LC Breda (Nederland)